top of page

Een week? Nu al?

Mijn doel was om meer te schrijven en momenteel lukt dat best. Ondertussen (op woensdag) zit ik hier exact een week en voelt het nog steeds een beetje als vakantie, wat goed is aangezien het nog niet opvalt dat mijn wekelijkse routines en hobby’s er niet meer zijn. Ook is er de groep Belgen, dus we zijn hier niet alleen.



Maandag gingen we voor het eerst terug naar school. We waren al grondig gewaarschuwd voor de Zuid-Franse administratie en ik was dan ook aangenaam verrast over hoe vlot alles verliep. We werden er duidelijk – met heel wat andere internationale studenten – verwacht, en na wat papierwerk zat de dag er voor ons al op.



"afkoelen"

Het volgende puntje op de TO DO-lijst was het samenstellen van een uurrooster. Ondanks dat we onze vakken in België al hadden gekozen, moest dit opnieuw gebeuren, aangezien sommige vakken op hetzelfde moment plaatsvinden of ook niet meer bestaan. Om dit te doen, kregen we allemaal een tuteur, een contactpersoon bij wie we met onze vragen terechtkunnen. Helaas hebben ze hier niet vaak internationale masterstudenten en is ook dat nog een beetje zoeken. Dus ook dinsdag was voor administratie, maar eindigde met een etentje met de aanwezige Belgen in onze Cité Universitaire.


Niet de beste foto, maar het heeft gesmaakt!

Woensdag hadden we dan ook niets meer te doen voor school en ondertussen kennen we Aix als onze broekzak, dus was het tijd voor een eerste daguitstapje! Sofie en ik gingen met de bus naar Marseille. De heen bleek een boemelbus te zijn die in zowat elk dorpje een halte hield, maar na een uurtje waren we dus aan het station van Marseille (de retour ging heel wat sneller, dus laat dit geen reden zijn om Marseille over te slaan!). We waren vooraf grondig gewaarschuwd dat Marseille best een gevaarlijke stad is, maar we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Overdag en in de toeristische buurten is het dus zeker een bezoekje waard. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus bij deze een hele reeks beelden (klik op de pijltjes voor meer foto's)!




56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page